Testimonial: in gesprek met Siegfried Schön, eigenaar van Het Vishuis

Zalm, paling, steur en forel: het is een kleine greep uit het omvangrijke assortiment van de moderne visrokerij Het Vishuis. Eigenaar Siegfried Schön benadrukt het belang van goede koelinstallaties, die Huijbregts Koeltechniek & Airconditioning installeerde en onderhoudt.

Het van A t/m Z roken van een vis is een veelomvattend proces. Dat leerde de geboren Duitser tien jaar geleden in zijn garage, toen hij – hobbymatig – als visroker aan de slag ging. Destijds werkte Siegfried nog als kok, nadat hij bij de Rooi Pannen in Breda zijn koksopleiding afrondde. Met veel plezier en passie werkte hij vervolgens jaren als kok in diverse restaurants. Desalniettemin had hij één droom voor ogen: beroepsmatig visroker worden. Het was voor Siegfried dan ook een kwestie van tijd alvorens hij van deze hobby zijn professie maakte.

Vliegensvlug

In zijn tijd als kok kwam hij in contact met de eigenaren van Huijbregts Koeltechniek & Aircondition: vader Peter en zijn zoons Tom en Rob. Siegfried herinnert zich die periode nog goed. ,,Zij deden regelmatig het onderhoud bij het restaurant waar ik destijds werkte. Ik bouwde aldaar een goede band met ze op. En ik vergeet nooit: wij konden altijd op ze rekenen. Was er een storing in een van onze koel- of vriescellen? Dan stonden pa of één van zijn zoons vliegensvlug voor de deur”, klinkt het enthousiast.

‘Heb ik een storing, dan staan de monteurs binnen een paar uur op de stoep. Of dat nu tijdens Kerstmis of op een zondagavond is’

Onderhoud koelinstallatie

Die positieve ervaringen staan Siegfried vers in het geheugen. Hij aarzelde dan ook geen moment toen hij zijn eigen zalmrokerij opstartte. ,,Voor zo’n onderneming zijn goed werkende koel- en vriescellen van fundamenteel belang. Mijn gedachten gingen toen meteen uit naar Huijbregts. Nu, tien jaar later, kan ik je zeggen: daar heb ik geen spijt van. Echt niet. Ze laten je nooit in de warmte zitten”, zo vertelt hij met een kwinkslag.

Intussen verhuisde Siegfried met zijn visrokerij naar het Belgische Hoogstraten. Daar beschikt hij over drie koelinstallaties: één koeling (8 tot 10 graden), een opslagruimte (0 tot 2 graden) en een vriescel (-20 graden). ,,Die zijn alle drie perfect geïnstalleerd en werken naar wens”, zo blikt Siegfried terug. Ook is hij zeer te spreken over de verleende service. ,,Bij Huijbregts werken kundige mensen met veel technische bagage. Serieuze technici waar je van op aan kunt”, weet hij.

Tekst loopt verder onder de foto
Huijbregts Koeltechniek & Airconditioning.

24-uurs service

Heeft Siegfried te maken met een storing, dan doet hij een beroep de 24-uurs service. ,,Dan staan de monteurs binnen een paar uur op de stoep. Of dat nu tijdens Kerstmis of op een zondagavond is. Voor mij is dat heel belangrijk, want goed werkende koelinstallaties in een visrokerij, zijn net zo belangrijk als benzine voor een auto”, zo besluit Siegfried.

Huijbregts Koeltechniek levert en installeert alles (uitsluitend A-merken) op het gebied van koeltechniek en airconditioning, van ijsblokjesmachines tot complexe koel- en vriesinstallaties voor de industriële- en agrarische sector en detailhandel & horeca.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.