Uitbreiding koelcapaciteit CLTV Zundert

Uitbreiding koelcapaciteit CLTV Zundert

In december 2018 is bij CLTV een nieuwe centrale koelinstallatie in bedrijf gegaan voor de bewaring van aardbeienplanten. In totaal zijn drie cellen geplaatst met een inhoud van ca. 4.700 m3 per cel. Daarmee is de totale koelcapaciteit bij CLTV Zundert gegroeid van 4.500 naar ongeveer 7.200 palletplaatsen.

Voor de installatie is gekozen voor het natuurlijke koudemiddel CO2 met directe expansie. In totaal is 650 kWatt koelvermogen geplaatst verdeeld over 7 Bitzer zuigercompressoren. Per cel zijn 4 dubbelzijdige verdampers van Kelvion voorzien met een totale koelcapaciteit van 300 kWatt welke ca. 90% van de lengte van de cel vullen voor een optimale luchtverdeling. De verdampers zijn verder voorzien van energiezuinige ec motoren.

De installatie is voorzien van een restwarmte systeem. Met behulp van de restwarmte wordt glycol verwarmd waarmee de verdampers periodiek naar behoefte kunnen worden ontdooid. Voor de regeling is een Danfoss adap kool systeem toegepast gecombineerd met draadloze product sensoren van Testo voor een nauwkeurige registratie van de temperaturen van de planten. De installatie staat 24 uur per dag op afstand onder toezicht om eventuele storingen in een vroeg stadium af te kunnen handelen en is tevens op afstand regelbaar.

Voor de engineering van de installatie is de nadruk gelegd op optimale prestaties in combinatie met een gunstig energie verbruik. Met de keuze van de installatie is nadrukkelijk gekeken naar een milieuvriendelijke oplossing.

Wilt u ook uw koelcapaciteit uitbreiden? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Liever direct contact? Bel dan +31 (0) 76-5425734.